Certificaten


BRC

De BRC Global Standard for Food Safety, veelal kortweg BRC Food genoemd, is een standaard op het gebied van voedselveiligheid die in 1998 werd ontwikkeld door het British Retail Consortium (BRC), de Britse brancheorganisatie van detailhandelaren.

In zijn huidige vorm stelt de standaard eisen aan het voedselveiligheidssysteem van een leverancier: er worden eisen gespecificeerd aan het HACCP-systeem, aan het kwaliteitsmanagementsysteem en aan het basisvoorwaardenprogramma van producenten van levensmiddelen. Daarnaast komen ook directieverantwoordelijkheid, omgevingsomstandigheden (productie- of procesfaciliteiten), product- en procescontrole en opleiding en persoonlijke hygiëne van werknemers aan de orde. De verschillende elementen van de standaard worden getoetst aan de hand van een gedetailleerde checklist die meer dan 300 controlepunten bevat.

In de nieuwe versie (versie 6) zijn eisen op het gebied van food defense aangescherpt. Bedrijven dienen een food defense plan opgesteld en geïmplementeerd te hebben.

BRC-certificaat

BIO

De termen 'bio' en 'biologisch' zijn beschermde begrippen. Niet iedereen kan deze benamingen zomaar gebruiken. Indien u als bedrijf producten met verwijzing naar de biologische productiemethode op de markt wil brengen, moet u voldoen aan de productieregels zoals vastgelegd in de wetgevingen en moet u op deze normen gecontroleerd worden. Bovendien bent u verplicht de controle te laten uitvoeren door een erkend controle-organisme.

BIO-certificaten

Beter Leven keurmerk

De Dierenbescherming in Nederland heeft het Beter Leven keurmerk ontwikkeld om diervriendelijker producten herkenbaar te maken voor de consument, zodat deze een verantwoorde keuze kan maken. Bedrijven die deelnemen aan het Beter Leven keurmerk staan onder controle van een onafhankelijke organisatie, zodat de consument waar voor zijn geld krijgt én de dieren een Beter Leven.

BELANGRIJK: Het Beter Leven Keurmerk wordt toegekend per product.
Meer info: www.beterlevenkeurmerk.nl

BLK-certificaten

Beter voor Iedereen keurmerk

Studies tonen aan dat we te weinig omega 3 via de voeding innemen. Deze vetzuren zijn nochtans rijkelijk aanwezig in onder andere lijnzaad, koolzaad, vette vis en eierdooier. Om welke reden dan ook, lijken deze voedingsproducten dus niet (vaak genoeg) op ons bord te belanden. De Healthy Farming Association wil bijdragen aan de oplossing voor dit probleem door meer producten op de markt te brengen die een hogere hoeveelheid aan omega 3 bevatten (in een verhouding met omega 6-vetzuren zoals aangeraden door de Hoge Volksgezondheidsraad). Dit gebeurt op een natuurlijke manier, namelijk door het vee anders te gaan voederen. Op dit moment richt het HFA zich op varkensvlees (het meest geconsumeerde vlees ter wereld) en eieren. Op deze producten kan je het kwaliteitslabel “Beter voor Iedereen” al vinden.

BVI-certificaten

Heeft u interesse in onze producten?
Bent u op zoek naar productinfo?