Paté, een vers product, moet bewaard worden in een droge koeling bij een temperatuur van max. 7°C.
1. Gebruik een zeer scherp mes en goed gekoelde paté
2. Verwijder het boordje vet van de eerste plak 3. Snij de eerste plak in een hoek van 45° aan 4. Snij vervolgens de eerste plak rondom los 5. Zet het mes in het snijvlak van de eerste plak 6. Til de plak voorzichtig uit de terrine 7. De terrine, na elke afgesneden plak, steeds schoon vegen 8. Dek het snijvlak na gebruik altijd af met een plastic folie Zorg ervoor dat de folie tegen de paté plakt, zodat verkleuring voorkomen wordt.Zorg ervoor dat de patéschalen er netjes uitzien. Schalen met uitgedroogde randen werken niet echt verkoopstimulerend. Een onverzorgde, aangesneden paté zal niet verkopen, omdat de consument het associeert met een oud en niet vers product. Een smakelijk ogende en goed verzorgde paté, werkt zeker verkoopbevorderend. Kortom: verzorging is een essentiële schakel in het verkoopsucces.